Blog

Valentin napi ajándékom számodra

Ma van Valentin-nap. A szerelmesek, és a szeretet napja.

Ha Neked ma megkérték (vagy megkérik) a kezedet, akkor engedd meg, hogy először is szívből gratuláljak!

Másrészt, hogy ezt az élményt megkoronázzuk, fogadd el ajándékomat, egy MÁSFÉL ÓRÁS SZEMÉLYRE SZÓLÓ ESKÜVŐI BESZÉLGETÉST, amely

  • kötelezettségmentes
  • teljesen ingyenes
  • 15 év esküvői ötleteit, lehetőségeit, és buktatóinak tapasztalatát tudom megosztani Veled, hogy a Te esküvőd hibátlan és csodálatos legyen:-)
  • így párodnak már nem csak azt tudod elmondani, hogy „a ruhát már kinéztem:-))”, hanem a „Jó, de vajon mennyibe kerül majd az esküvőnk?” kérdésésére is csípőből fogsz tudni válaszolni Neki.

Kerülj képbe a lehetőségekkel, és lépj közelebb ÁLMAIDHOZ.

Itt tudod megnézni a részleteket, hogy pontosan mi mindent rejt magában ez a titokzatos másfél óra, ahol az álmaidról fogunk beszélgetni. Hogyan zajlik, és milyen eredménye lesz (azaz mire tudod felhasználni a kapott információkat és ötleteket).

Nézd meg, hogy sikerült az Ő legszebb napjuk, és mit mesélnek róla

Hogyan „kaphatom meg” az ajándékomat?

Kattints ide, és hívj, vagy írj nekem


Rita és Marci

Egy hangulatos könyvesbolti kávézóban találkoztunk. Sosem felejtem el azt a kedves mosolyt, amivel Rita jött felém. Aztán megérkezett Marci is. Addigra Ritával már megismerkedtünk. Végtelenül kedves, türelmes, önmagával abszolút harmoniában élő lány volt. Marci egy kicsit racionálisabb. Látszott rajtuk, hogy szeretik egymást, és ez a Fiatalember tenyerén hordozza ezt Nőt. Ha megnézed a kisfilmjüket, látod, mennyire aranyosak, természetesek.

Ők az egész esküvőt ilyen nyugodtan, vidáman élték át. Élvezve minden percét, történését. Nem volt kapkodás, nem voltak váratlan szituációk. Sokat készültünk rá. Minden a tervek szerint haladt, és még az esküvő előtti héten sem láttam rajtuk semmilyen felfokozott negatív érzelmet.

Elmondásuk szerint azért nem stresszeltek az esküvőn, mert tudták, hogy úgy lesz minden ahogyan megbeszéltük. Nekik ez önmagában elegendő volt. Elegendő ahhoz, hogy felhőtlenül tudjanak örülni egymásnak. Sok boldogságot Rita és Marci!

Anita és Ákos (Angliából)

Őszi erdei esküvőnk

Nem volt kérdés, hogy esküvőszervezőt szeretnénk felkérni az esküvőnkre.

Alig van szabadidőnk a sok munka mellett, és nem akartunk még ezzel is idegeskedni. Szeretjük a kényelmes, nyugodt dolgokat, így az esküvőnkre való készülődésre mindig különítettünk el időt, ha egyeztetni kellett valamit.

Sokszor lehetetlen időpontokban váltottunk Timivel üzeneteket, ha ez nem így lett volna, biztos sokkal több idő telt volna el egy-egy válaszadásunk között. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy végig tájékoztatást kaptunk mindenről, ha bármilyen kétségünk volt, elég volt megnyitni a Vibert, és máris jöttek a megnyugtató válaszok.

Az esküvőn minden a terv szerint történt, a buszokkal való hazalogisztikázást pedig valószínűleg Timi nélkül sosem találtuk volna ki. Az Ő ötlete volt, hogy az ország két végéből így hozzuk el a vendégeinket, és milyen igaza volt?, ez jól bevált. Mert így az esküvőnket egy gyönyörű, családias hangulatú étteremben tarthattuk az erdő közepén.

Köszönjük a gondos és alapos munkát, a sok segítséget!

Katinka és Tibi (Németországból)

Katinka F.B. posztja változatlan szövegezésben:

Ide valami nagyon hosszú és megható szövegét szerettem volna írni…..De aztán úgy döntöttem, a képek beszélnek helyettem. 2018 szeptember 8-án átélhettem minden kislány álmát, az Álomesküvőmet, azzal az emberrel, akit a világon mindennél jobban szeretek. Nagyon hálás vagyok és szívből köszönöm Mindenkinek aki eljött ezen a csodálatos napon, hogy velünk ünnepeljen. Miattatok volt tökéletes ez a nap! ❤

A Csodaesküvőnk

Ezúton szeretnénk Mindenkinek megköszönni, aki részt vett a Csodaesküvőnkben : Fantasztikus Csapat jött össze! Ha újra kezdenénk is, Titeket választanánk! 

És aki nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre: Tímea Féth, az esküvőszervezőnk?

Hiermit möchten wir uns bedanken bei denen, die bei unserer Traumhochzeit beteiligt waren. Tolles Team!! Vielen vielen Dank!!

Segítség! Anyám akarja megszervezni az esküvőmet!?

Előre nem lehet megmondani, hogy ez jó vagy rossz. Pont 50% az esély. Persze ha ismerném Édesanyádat, már magabiztosabban mondanék egy 60-70%-ot az „inkább ne” javára.

Voltak azonban, nem is kevés alkalommal olyan esetek a munkám során, amikor ezek az anyukás ötletek nagyon jól sültek el.

Igaz, hogy a vége az lett, hogy én szerveztem az esküvőt Anyukával, de persze a vendégek felé azt kommunikálták, hogy Anyuka intézte?

A vacsora előtt a pár elmondta a köszöntő beszédében, hogy anyuka segítsége nélkül ez nem állt volna össze (és ez valóban így van, mert sokféle módon támogatta a fiatalokat). Az nyilvánvaló volt, hogy ott vagyok én is, és valamiféle szervezési szerepem van az egészben, és persze hogy nem vettem volna el az örömet Anyukától, hogy amire ideje és figyelme ki tud terjedni, abban részt vegyen az előkészületek során.

Ezek az anyukák mind ismerőseim ma is a Facebook-on, sőt van akivel Whatsapp-csoportot is létrehoztunk, mert minden információt rögtön a családdal is praktikusan meg akart osztani a pár.

Szeretem ezt a felgyorsult világot. Annyira könnyű és egyértelmű tud benne lenni minden. Persze ha tudja az ember, hogy mit keres pontosan. Meg hogy hol keresse…

Szóval én azt javaslom, hogy engedd közel Anyukát nyugodtan a tűzhöz, csak vigyázz, hogy ne égesse meg magát.

Hogyan tudsz vigyázni?

A Te anyukád, tudod mennyi ideje van, mennyi stresszt bír, milyen a kommunikációs készsége, mennyire tud hideg fejjel gondolkodni, stb.

Tény, hogy az esküvőszervezés nem a szakmája, de például egy könyvelő anyuka nagyon jól át tudja látni a matek részét az esküvőnek. Egy marketinges pedig tudja, hogy hol keressen az interneten, és mit olvasson ki a sorok között. Egy háztartásbeli anyuka pedig nagyon gondosan fog ügyelni arra, hogy a vendégek minden órában jussanak nassolni valóhoz, mert „hogy nézne már ki az, ha azt hiszik éheztetjük őket”.

Nem mondom, hogy mindig mindenben igazuk van az anyukáknak, de tény, hogy sok olyan dolgot meglátnak, amit a menyasszony a készülődés hevében nem. Ráadásul ismer Benneteket, és nagyjából tudja mi az, ami jó lehet Nektek.

Mindenképpen javaslom, hogy ha Anyuka, vagy Apuka szeretne részt venni a szervezésbe, vonjátok bele amennyire jónak látjátok. Kapjon kisebb feladatot, aztán esetleg később még egyet, vagy kettőt, vagy egy-két nagyobbat.

Arra viszont figyelj, hogy az esküvő napjára egyik családtagodnak se ossz le semmilyen nagy felelősséggel járó tennivalót, mert nekik aznap nem ez lesz a dolguk. Ők is szeretnének Veletek együtt ünnepelni, és nem az órájukat nézegetni, meg a vendégeket számolgatni, hogy „vajon idetalált-e az étterembe mindenki a templomtól?”

Ha pedig úgy gondolod, hogy nem Anyukád dolga az esküvőd megszervezése, vagy nem szeretnéd őt ezzel kikészíteni, akkor beszéld meg vele őszintén. Mondd el neki, mennyire szereted, aggódsz érte, és inkább rábízod egy esküvőszervezőre, aki felvállalja a felelősséget, garantálja a rendet, és jogilag is minden szerződést cégszerűen meg fog kötni arra vonatkozóan, amiket kiválasztotok és megrendeltek.

És ha emellett örülnél, ha Anyukád is értesülne a friss hírekről az esküvőszervezéssel kapcsolatban, akkor add hozzá nyugodtan a Whatsapp vagy Viber csoporthoz, ahol együtt gyönyörködhetünk majd a tervezett dekorációk képeiben, vagy az elkészült meghívótok látványtervében.

Mondd meg neki, hogy bármilyen kérdése van, az esküvőszervező gombnyomásra van tőle, engem zaklathat nyugodtan, bármikor.

Imádom az Anyukákat?

És a végére egy anyukás sztori a közelmúltból. Anyuka vállalta, hogy elmegy a külföldön élő lánya helyett torta kóstolóra, vitte a barátnőjét is a menyasszonnyal megbeszélt cukrászdába. Anyuka másnap meséli nekem az élményeit (ő egyébként rendezvényszervező, csak más területen).

„Te Gizus, nekem a moszkauer a kedvencem. Bemegyünk, veszünk Moszkauert. Ha nem jó, már itt sem vagyunk. (Nem tudtam nem mosolyogni, annyira bírom a közvetlen stílusát:-)). Majd folytatta: „hát mondanom sem kell, hogy maradtunk, és összevissza ettünk mindent. Mondom akkor a listát, hogy mit rendeljünk meg” ?))

3 + 1 tipp a remek esküvői helyszín kiválasztásához – esettanulmányokkal

Ameddig csak terv az esküvőd, és még nem foglaltatok le semmit, biztos vagyok benne, hogy már nézelődtök különféle lehetséges esküvői helyszínek után.

Ebben a kis írásomban szeretném megkönnyíteni a dolgodat, mire figyelj oda a választásnál. Nem, nem ajánlom, hogy konkrét irányelvek nélkül nézelődj. Sok időt és bosszúságot tudsz ezzel kiiktatni. Mondom a szempontokat:

Első és legfontosabb dolog, hogy az ország mely részében akarjátok megrendezni az esküvőt. Kérdés, hogy honnan jönnek a vendégek, honnan jöttök Ti (hol fogtok készülődni). Van egy nagyon érdekes esküvőm most amit szervezek. A násznép egy része Győr környékéről jön, a másik része Szegedről. Lehet mondani, hogy oké, legyen félúton a helyszín, és valóban így igazságos. Utazzon mindenki ugyanannyit. Ezesetben kb. Budapest és max. a déli környéke jöhet szóba. Viszont: ha megnézed útvonaltervezőben, pl. az M5 autópálya menti és a Budapesttől Győr felé eső városok is tartogatnak gyönyörű helyszíneket. Kár lenne ezeket kizárni csak azért, mert mondjuk a násznép egy része fél órával többet kell, hogy autózzon majd odáig. Az árak viszont jóval alacsonyabbak ezeken a környékeken, mint Budapesten. Ha Neked fontos az ár is, akkor szerintem inkább utazzanak a vendégek fél órával többet?. Az a pár, akinek az említett esküvőjét szervezem, ezt a megoldást választotta. Így elég nagy körből tudunk meríteni, és még arra is lehetőségünk lesz, hogy a beérkező árajánlatok függvényében a szimpatikusak közül akár a legolcsóbbat válassza a pár.

Második fontos szempont, a helyszín mérete. Itt nem arra térnék ki, hogy se túl nagy, se túl kicsi ne legyen. Ez elég triviálisan hangzik, biztos Te is gondoltál rá, és minden esküvői weboldalon leírják. Amire felhívnám a figyelmedet, az az, hogy a helyszínek a honlapjukon, és egyéb kiadványaikban előszeretettel túlgondolják a helyszínük adta lehetőségeket befogadóképesség tekintetében. 15 év tapasztalatából mondom, hogy amit ők állítanak magukról, hogy hányan férnek be oda, abból kb. 20%-ot vonj le, és azt jegyezd fel magadnak.

Egy konkrét eset volt, amikor csak a pár által kiszemelt helyszín személyes meglátogatásakor tudtam meg, hogy nem fér el annyi vendég, mint ahány főre a pár le akarta foglalni az esküvőt. A helyzet tisztázása után kiderült, hogy ők azért írtak a weboldalukon 150 főt, mert a megadott létszámot ők valóban tudják fogadni. Mégpedig úgy, hogy ebből 30 fő az étteremhez közvetlenül kapcsolódó terasz besátrazásával a teraszon foglal helyet. A sátrazás többletköltségét természetesen valahol a helyszín lefoglalása és az esküvő napja között valamikor bemondta volna az étterem. Kérdés, hogy mikor? És hogy mennyi is lett volna ez valójában? És hogy miért nem közölték ezt előre? Elgondolkodtam. Végülis nem hazudtak, tényleg beférnek ennyien. A költségről nem szóltak, mert a pár nem kérdezte meg: „tessék mondani be kell sátrazni a teraszt, ahhoz, hogy elférjünk?” – honnan gondolták volna??????

Szóval arra jutottam, hogy bár szerintem nem etikus egy ilyen „árajánlat” adása a hely részéről, végülis nem hazudtak. Csak egy jó csomó kellemetlenséget okoztak volna azzal, ha ez nem derül ki. Egy módon kerülheted ki az ehhez hasonló kellemetlenségeket. Kérd meg, hogy minden költségről előre tájákoztassanak. Arról is, ami számukra egyértelmű, mert Neked ez az első esküvőd, nem fogod kitalálni a gondolataikat.

A harmadik, amire érdemes odafigyelned az, hogy az adott helyen tartanak-e aznap másik esküvőt. Mindenek előtt persze azt beszéld meg a pároddal, hogy ez Benneteket zavar-e egyáltalán. Ha nem, akkor nincs is probléma? Ha igen, akkor mennyire. Annyira, hogy ha jók a feltételek, és jók az árak, akkor szemet húnytok a tény felett, vagy csak akkor, ha még ellenállhatatlan dolgokat is csomagolnak az ajánlatukba: pl. minden székre selyem székhuzat a kedvenc barack színű masniddal, vagy ajándékba elkészítik a menyasszonyi tortát (kb. 800-1000 Ft/vendég áron számolhatod), stb. Ha semmiképpen nem akarsz másik menyasszonnyal találkozni aznap, akkor az jön, hogy elveted a többesküvős helyszíneket. És itt jön a csavar a történetben. Anett és Gábor esete. Ők a harmadik verzió mellett voksoltak: csak Anett legyen ott fehér ruhában aznap. Viszont az egyik étterem nagyon tetszett nekik. Ott a többesküvős verzió lett volna. Részletesen kifaggattuk az étteremvezetőt, hogy hogyan oldják meg a több esküvő ellátását: egy személyzet vagy külön személyzet, egy vagy több szertartáshelyszín a kertben, egy vagy több bejárat és parkoló és mosdó a vendégeknek, stb. Végül kiderült, hogy a struktúra olyan jól van felépítve, hogy a különböző násznépek egyáltalán nem is érintkeznek, mert mindenkinek mindenből van külön?

Anett és Gábor nagyon megörült, amikor tájékoztattam őket erről, és tényleg úgy is volt minden, ahogyan ígérték (persze azért még a szerződésben ezt IS részletesen rögzítettük).

A plusz egy tippem pedig az ételekre vonatkozik, ami közvetve befolyásolja a helyszínválasztást. Mégpedig oly módon, amire valószínűleg nem is gondoltál volna. Arról van szó, hogy a helyszínek különféle előzetes esküvői ajánlatokkal rendelkeznek, melyben 10-30 oldalon keresztül csodás menüsorokat is felvonultatnak előtted, és Te már gondolatban végig eszed az összeset, így egyre nehezebb lesz a választás, mert mind finom?

Ne kövesd el azt a hibát, hogy áldozatul esel a saját érzékeidnek, és a leghangzatosabb menüt kínáló helyszínt választod. Tudom, hogy nagy a csábítás, de hidd el, egy jó séf bármit elkészít. Balatonon egy szállodában történt a nyáron, hogy a párnak egy olyan menüt állítottunk össze, melyhez még csak hasonló sem szerepelt az esküvői ajánlatukban. A neves szálloda örömmel elkészítette a pár számára kitalált menüt. A vacsora alatt körbe jártam a vendégek között. Azt láttam, hogy élvezetesen újra szednek, közben vidáman beszélgetnek, és valahogy alig maradt valami a tálakon. Nem azért, mert keveset főztek, hanem mert finom volt. És különleges. Nem volt drágább, mint az a menü, ami az ajánlatban állt, de mégis megvoltak benne azok a kis pikáns és izgalmas dolgok, melyek nekem is a legnagyobb meglepetést eredményezték az est folyamán. A vacsoraasztalnál a stábbal (fotós, filmes, ceremóniamester, DJ) éppen befejeztük a vacsorát, és gyorsan átfutottuk a következő rész eseményeit, amikor a filmes váratlanul megszólalt: Timike, én sokszor járok ide esküvőre, de ilyen finomat én még itt nem ettem. „Nagyon jó, hogy nem az a megszokott ami mindig lenni szokott. Vannak itt benne ezek a ropogós zöldségek, és ez a hús!:-)”. Tudom, hogy az esküvő nem a filmesről szól, de nekem alapvető, hogy a stábot is jól ellátmányozzam, amibe a finom vacsora is beletartozik, és minden más gondoskodás: ne vezessen haza 200 km-t egész napos munka után, foglalunk neki is egy szobát. Ha a forróságban kint fotóznak már két órája a kertben, akkor viszek nekik kávét, vizet – nem csak a párnak. Szóval jólesett a kollégák részéről az elismerés. Nekik nem mondtam meg, hogy én találtam ki ezt a vacsorát. Legyen a dicsőség a szállodáé?

Jeggyűrűt hozott a Jézuska?

Az álmaid valóra váltak! Megkérte a kezed?

Végre értelmet nyert a sok keresgélés, az előzetes izgalmak nemsokára testet öltenek. Van képgyűjteményed gyönyörű szép menyasszonyi ruhákról, izgalmas teremdíszítésekről, meghitt esküvői szertartásokról, és már a torta tetejére is találtál egy cuki díszt, amin Bella kutyátok sziluettje is ott van a Tiétek mellett.

A jövő izgalmakkal és reménnyel teli. Nem mintha eddig nem lett volna Mellette az, de most méginkább érzed, hogy szeret és valóban fontos vagy neki.

A munkahelyi problémák eltörpülnek a következő időszakban előtted álló kihívások előtt.

De nem számít, mert a reggeli kávédat most mosolyogva iszod, kipillantva az ablakon, ahol gyors léptekkel az ember már munkába igyekeznek.

Lassan felélénkül a város, és Neked is indulnod kéne lassan, de még megnézed az utolsó Marokkói nyaralásotok képeit. Jó volt a nyárban, és mivel az esküvődet is nyárra tervezed, elkalandozol a napsütéses vidám képeken, és már fehér ruhában látod magad Mellette?

A szeretteitek is ott vannak Veletek, és mindenki felszabadultan örül Nektek, és együtt ünneplitek ezt a csodás napot.

Mit mondhatnék most Neked?

Először is szívből gratulálok.

Másrészt engedd meg, hogy megosszak Veled néhány gondolatot, ami most remélem segít a következő időszakra való felkészülésben.

Amit mindenképpen tegyél meg, az, hogy megfogadod, bármilyen is lesz az esküvőd napja, nem leszel csalódott. Tudod, hogy rossz nem lehet. Az egyetlen gond az, ha mást vársz, mint ami lesz. Ezért próbáld meg ne túlzott részletességgel elképzelni milyen lesz majd a Nagy Nap. Koncentrálj Magadra, a vágyaidra, és a szerelmetekre.

Hidd el, semmi nem számít majd ezen a napon, csak Ti.

A másik, amit fogadj meg, hogy nem borulsz ki a rokonaid által keltett zűrzavaron. Amint megtudják, hogy esküvőtök lesz, igyekeznek majd osztani a jótanácsokat, jóllehet egyáltalán nem kérdezted a véleményüket. Próbálj meg ilyenkor a józan eszedre hallgatni. Ha nem tetszik amit mondanak, óvatosan közöld, hogy tudod mit csinálsz, és ameddig nem kéred a véleményüket, tartsák titokban. Ez aranyosan hangzik, nem is bántó, és talán el is fognak mosolyodni a megfogalmazáson.

A harmadik, hogy pihenj, és lazulj. Bármilyen nehéz helyzet lép fel az esküvőszervezés során, tudd, hogy legalább 4-5 féle megoldás létezik, a választás joga a Tiéd és a Párodé. Vagy csak a Tiéd. A feszültséget mindig az okozza az emberben, hogy azt hiszi, a körülmények áldozata. Legyél határozott, és tedd, amit a szíved diktál. Nem fogsz csalódni!

A negyedik, hogy ossz meg mindent a pároddal, és beszéld meg vele előre, mi az, amiben számítasz rá, és mi az, amit egyedül oldanál meg. A férfiak nem akarnak mindenben olyan részletesen részt venni, mint mi nők, ezért tartsd tiszteletben a különbözőségüket. Általában a zene, fotós, helyszín és a programok kiválasztása az, amiben aktívabban és a legszívesebben részt vesznek. Ne vedd a szívedre, ha nem érdekli a sminked, a jegyes fotózás, a tortacsipkék és a virágok színe. A legtöbb pasinak ezek teljesen lényegtelen dolgok. A legfontosabb dolog (Te) már megvan neki, innentől bármit felvehetsz, bármilyen csokorral az oltár elé állhatsz, gyönyörű leszel neki.

Az ötödik és egyben utolsó tanácsom, hogy adj elég időt magatoknak a felkészülésre. Mind lelkileg, mind anyagilag, és minden más értelemben is.

A legrosszabb az elkapkodott készülődés, mert attól biztosan lesz stressz. Lehet, hogy amúgy is lesz, főleg ahogy közeledik az esküvőd, és egyre több rokon mondja vissza az esküvőn való részvételt számodra teljesen érthetetlen okból…

Emellett elég megterhelő az, ha még azon is aggódni kell, hogy fogalmad sincs, mennyibe fog kerülni az egész esküvő, vagy hogy miből, hogyan gazdálkodjátok ki pontosan a rászánt összeget, vagy hogy kaptok-e elég szabadságot ahhoz, hogy utána még nászútra is el tudjatok menni.

Ha úgy érzed, szívesen beszélgetnél és osszak meg Veled néhány tapasztalatot, vagy bármilyen kérdésed van, ne habozz felhívni, vagy írni Nekem.

Én várni foglak, számíthatsz rám?