Jeggyűrűt hozott a Jézuska?

Az álmaid valóra váltak! Megkérte a kezed?

Végre értelmet nyert a sok keresgélés, az előzetes izgalmak nemsokára testet öltenek. Van képgyűjteményed gyönyörű szép menyasszonyi ruhákról, izgalmas teremdíszítésekről, meghitt esküvői szertartásokról, és már a torta tetejére is találtál egy cuki díszt, amin Bella kutyátok sziluettje is ott van a Tiétek mellett.

A jövő izgalmakkal és reménnyel teli. Nem mintha eddig nem lett volna Mellette az, de most méginkább érzed, hogy szeret és valóban fontos vagy neki.

A munkahelyi problémák eltörpülnek a következő időszakban előtted álló kihívások előtt.

De nem számít, mert a reggeli kávédat most mosolyogva iszod, kipillantva az ablakon, ahol gyors léptekkel az ember már munkába igyekeznek.

Lassan felélénkül a város, és Neked is indulnod kéne lassan, de még megnézed az utolsó Marokkói nyaralásotok képeit. Jó volt a nyárban, és mivel az esküvődet is nyárra tervezed, elkalandozol a napsütéses vidám képeken, és már fehér ruhában látod magad Mellette?

A szeretteitek is ott vannak Veletek, és mindenki felszabadultan örül Nektek, és együtt ünneplitek ezt a csodás napot.

Mit mondhatnék most Neked?

Először is szívből gratulálok.

Másrészt engedd meg, hogy megosszak Veled néhány gondolatot, ami most remélem segít a következő időszakra való felkészülésben.

Amit mindenképpen tegyél meg, az, hogy megfogadod, bármilyen is lesz az esküvőd napja, nem leszel csalódott. Tudod, hogy rossz nem lehet. Az egyetlen gond az, ha mást vársz, mint ami lesz. Ezért próbáld meg ne túlzott részletességgel elképzelni milyen lesz majd a Nagy Nap. Koncentrálj Magadra, a vágyaidra, és a szerelmetekre.

Hidd el, semmi nem számít majd ezen a napon, csak Ti.

A másik, amit fogadj meg, hogy nem borulsz ki a rokonaid által keltett zűrzavaron. Amint megtudják, hogy esküvőtök lesz, igyekeznek majd osztani a jótanácsokat, jóllehet egyáltalán nem kérdezted a véleményüket. Próbálj meg ilyenkor a józan eszedre hallgatni. Ha nem tetszik amit mondanak, óvatosan közöld, hogy tudod mit csinálsz, és ameddig nem kéred a véleményüket, tartsák titokban. Ez aranyosan hangzik, nem is bántó, és talán el is fognak mosolyodni a megfogalmazáson.

A harmadik, hogy pihenj, és lazulj. Bármilyen nehéz helyzet lép fel az esküvőszervezés során, tudd, hogy legalább 4-5 féle megoldás létezik, a választás joga a Tiéd és a Párodé. Vagy csak a Tiéd. A feszültséget mindig az okozza az emberben, hogy azt hiszi, a körülmények áldozata. Legyél határozott, és tedd, amit a szíved diktál. Nem fogsz csalódni!

A negyedik, hogy ossz meg mindent a pároddal, és beszéld meg vele előre, mi az, amiben számítasz rá, és mi az, amit egyedül oldanál meg. A férfiak nem akarnak mindenben olyan részletesen részt venni, mint mi nők, ezért tartsd tiszteletben a különbözőségüket. Általában a zene, fotós, helyszín és a programok kiválasztása az, amiben aktívabban és a legszívesebben részt vesznek. Ne vedd a szívedre, ha nem érdekli a sminked, a jegyes fotózás, a tortacsipkék és a virágok színe. A legtöbb pasinak ezek teljesen lényegtelen dolgok. A legfontosabb dolog (Te) már megvan neki, innentől bármit felvehetsz, bármilyen csokorral az oltár elé állhatsz, gyönyörű leszel neki.

Az ötödik és egyben utolsó tanácsom, hogy adj elég időt magatoknak a felkészülésre. Mind lelkileg, mind anyagilag, és minden más értelemben is.

A legrosszabb az elkapkodott készülődés, mert attól biztosan lesz stressz. Lehet, hogy amúgy is lesz, főleg ahogy közeledik az esküvőd, és egyre több rokon mondja vissza az esküvőn való részvételt számodra teljesen érthetetlen okból…

Emellett elég megterhelő az, ha még azon is aggódni kell, hogy fogalmad sincs, mennyibe fog kerülni az egész esküvő, vagy hogy miből, hogyan gazdálkodjátok ki pontosan a rászánt összeget, vagy hogy kaptok-e elég szabadságot ahhoz, hogy utána még nászútra is el tudjatok menni.

Ha úgy érzed, szívesen beszélgetnél és osszak meg Veled néhány tapasztalatot, vagy bármilyen kérdésed van, ne habozz felhívni, vagy írni Nekem.

Én várni foglak, számíthatsz rám?