Esküvői terv készítése

Miért fontos terveket készíteni az esküvődhöz?

Engedd meg, hogy egy egyszerű példán keresztül mutassam meg Neked!
Ha már építettél házat, akkor tudod, hogy miért kellettek a tervek. Mert anélkül nem tudod, mennyi építő anyagot rendelj, nem tudod, milyen vállalkozókat kérj fel, sőt, lehet, hogy egy kivitelezőt is kerestél, mert nem értesz a házépítéshez. Az esküvőszervezés ugyanez.

Itt is rengeteg kérdés merül fel, épp úgy, mint a házépítésnél.

 • Északi vagy déli tájolású házat szeretnél?
 • Hány szoba legyen benne?
 • Kik lesznek a lakók? Felnőttek? Gyerekek? Hány gyerek?
 • Milyen funkciójú szobákra lesz szükség?
 • Milyen méretűek legyenek a szobák?
 • Emeletes legyen a ház?
 • A telek lejt vagy sík?
 • Mennyi a telek beépíthetősége?
 • Miből legyen a tető?
 • Milyen fűtési rendszert szeretnél?
 • Megéri-e a napelem beépítése?
 • Mennyi idő alatt térül meg?
 • Milyen különleges helyi szabályok vannak?
 • Milyen konyhai gépeket szeretnél?
 • Hol legyenek a konnektorok?
 • …. stb.
 • ….. további részletekbe ne is menjünk bele, biztosan érted már a lényegét.

Ezen kérdések egy részére kapásból fogod tudni a választ, de legalább a kérdések felét magadtól nem jutott volna eszedbe feltenni a legelején. Igaz?
Nem is beszélve azokról a kérdésekről, melyekre csak hosszas kutató munka után kapod meg a biztosnak egyáltalán nem tekinthető válaszokat. Ha mégis mindennek magad jársz utána, az a statisztikák szerint minimum a kapcsolatod és az idegrendszered megtépázásába fog kerülni. A tapasztalat hiányából következő időbeli ütemezés miatti zökkenők jelentős többlet-költséget okozhatnak (munkák kivitelezésének egymás utáni sorrendje, időjárás okozta munkakiesés, megbízhatatlan munkaerők,… stb.) Az építőanyag ára közben folyamatosan kúszik felfelé…

Egy biztos. Az építkezés soha nem annyiba kerül, mint amennyit az előzetes kalkulációk mutattak. Az eltérés a statisztikák szerint minimum 10, de van hogy akár 30% is.
Ez egy 40 millió forintos beruházásnál akár 12 millió forint többletköltséget is jelenthet! Vagyis kidobtál egy tetemes összeget az ablakon. Cserébe idegeskedhettél, és még a költözés is legalább fél évvel kitolódott.

Mi a helyzet tehát akkor, ha nincs egy profi esküvői terved?

 • Jelentős többlet-kiadásaid lesznek (részben a tapasztalatlanságból fakadóan)
 • Kifizetsz az előre meghirdetett csomagokra a különféle esküvői szolgáltatóknak összegeket, melyekből a min. 20%-a számodra haszontalan (ezt onnan tudom, hogy amikor darabonként raktuk össze amiket a pár kért, és azt áraztattam be, akkor ennyivel lett kevesebb az ár, mint a csomag ára)
 • Nem lesz meghatározva, hogy pontosan mikor mi fog történni az esküvőd napján, így nagy lesz a káosz, hogy kinek mi a dolga éppen: az éttermes folyton Téged fog hívogatni, a DJ és a fotós szintén. A vendégeid tétován várnak majd, míg visszaértek a fotózásból mert addig nem mehetnek be a vacsoraterembe. (Rosszabbik eset: mire megjöttök felfalnak mindent).
 • A ceremóniamester pedig végig rögtönözi az estét, mert ugye ő felel a hangulatért. (Az más kérdés, hogy a stílus, amit prezentál, mennyire fog megfelelni az adott hangulatotoknak vagy a vendégek igényeinek)
  Itt csak a főbb dolgokat említettem! Nem fárasztalak tovább rémségekkel.

Összefoglalva:

Ha nincs esküvői terved, nincs iránytűje az esküvődön dolgozóknak! Ez olyan, mintha mindenki hánykolódna a tengeren, ki merre és hogyan. Aztán néhány hajó útközben eltűnik a Bermuda háromszögben, néhány pedig eléri a célt valamilyen kerülő úton. Érzed ebben a káoszt?

Ha terved van, az olyan, mint a hajóskapitánynak a navigáció.

Ha pontosan megvan, mit szeretnél, annak pontosan lesz egy ára, és az így kiszámolt végösszeget azt pontosan be is lehet majd tartani.
Míg Neked a házépítés, hajókormányzás és egyéb dolgok mellett van egy munkahelyed, és családod, barátaid, hobbid, stb. addig a Profi Esküvőtervező azért van, hogy koordinálja a hajókat (vagy a házépítést).
Neki ez az egyetlen és legfontosabb dolga, hogy betartsa ígéretét, és az esküvődre minden időben rendelkezésre álljon, mégpedig kifogástalan minőségben. Te mentesülsz a problémáktól, a hajók pedig szélirányban haladnak, mindegyik a maga útvonala szerint.

Átadom a navigációt, én csak az élményre akarok koncentrálni!


Hogyan zajlik a tervkészítés?

Válassz egy kapcsolatfelvételi módot, hogy egyeztetni tudjunk egy időpontot online konzultációra.
A tanácsadáson megbeszéltek alapján elkészítjük, és megküldjük nektek:

 • az esküvőtök teljes költségvetési tervezetét (ha szeretnéd, akkor többféle keretösszegben is)
 • figyelembe véve az általad kért hangsúlyos pontokat (ahol nem akarsz kompromisszumokat kötni)
 • elkészítjük a Nagy Nap időrendi vázlatát (melyen ha nem akarsz változtatni, akkor egy az egyben a későbbi esküvői forgatókönyv pontos alapját is képezi)

Egy következő online beszélgetés alkalmával átbeszéljük a kérdéseiteket, kéréseiteket, illetve megbeszéljük a maximális keretösszeget (azaz hogy melyik költségvetési tervet választjátok).
Szerződést kötünk a részletesen leírt vállalásaimmal, és máris indul a csodálatos esküvőtök megvalósítása.

Mennyibe kerül az esküvői tervek elkészítése?

Ennek díja 65.000 Ft, és olyan részletes útmutatót tartalmaz, mely alapján akár Te magad is meg fogod tudni szervezni az esküvődet.Ez egy stabil alapot ad abban az esetben, ha nem szeretnél esküvőszervezőt látni az esküvődön, és szívesen intézkednél Te magad az esküvőig hátralévő időszakban.

Ajándék extra bónuszunk számodra:

Ha az elkészített tervek átbeszélése végén úgy döntesz, hogy szervezzük meg az esküvődet, akkor ezt a kifizetett összeget 100%-ban beszámítjuk a személyre szóló esküvőtervezés és szervezés díjába. (ajándék extra bónusz értéke 65.000 Ft.!)

Mi a helyzet akkor, ha később mégis több segítségre lenne szükségem?

Természetesen erre is fel vagyunk készülve megfelelő alternatívákkal:

Mégis legyen jelen esküvőszervező az esküvőn

Mégis kell esküvőszervező a tervek megvalósításához

Szükségem van a szakértő tanácsára